Kroatiens stränder

Beach Faliraki Bay

I Kroatien passar nästan alla stränder för familjer med barn, men vissa är dock bättre anpassade än andra med rutschbanor, aktiviteter för barn och yngre ungdomar, samt platser med skugga ifrån vilket föräldrar kan ha uppsikt över lekande barn. Några av de anpassade stränderna i Kroatien är de i Primosten, Dubrovnik, Orebic, Rabac, Selce och Markaska. Alla dessa är sandstränder med häpnadsväckande blågrönt vatten, omgivna med antingen grönskande träd, hotell eller stenmurar från medeltiden.
Beach Faliraki Bay

Sandstränder

I Kroatien finns stränderna med endast sand inte i massor, men de som finns, är slående vackra. Förutom den uppenbara skönheten som möter en på Kroatiens sandstränder, möts man också av renhet, både när det gäller vattnet och den varma sanden som man gräver ned tårna i. Några av de mest kända sandstränderna i Kroatien är Pag, Saharun i Dugi Otok, Milna på ön Vis, Lumbarda i Korcula, Orebic, och Kukljica på ön Ugljan.

 

 

 

 

Beach Faliraki Bay

Vindsurfning

Vindsurfing är en av de populäraste sommarsporterna i Kroatien, och på många stränder finns det utrustning att hyra. Är man nybörjare finns flertalet kurser längs kustens många stränder, här är några av dem som lämpar sig för vind och kitesurfing; Savudrija (Umag) Premantura (Medulin), Preluk viken (Opatija, Volosko),Punat (ön Krk), Baska (ön Krk), Stränder Girandella och Ravni (Rabac), Jadrija (Sibenik), Viganj (Peljesac), Zlatni Rat (Bol, ön Brac)

Längs den 580 mil långa kusten i Kraotein finns ett antal stränder som är alldeles för vackra, alldeles för unika, alldeles för speciella för att missa. De stoltserar med magnifika berg i bakgrunden, häpnadsväckande undervattensvärldar, kritvit sand och skugga under grönskande träd. Missa alltså inte undervattensvärlden på ön Lastovo, stränderna längs Makarska rivieran, Zrče strand i Novalja på ön Pag, Raiska Plaza i Lopar på ön Rab, Zlatni rat på ön Brac eller Ninska laguna strand på din resa till Kraotien.